Wege bułka z pastą a’la tuńczyk

Uważasz, że wege śniadanie musi być nudne? Chcemy pokazać, że wcale tak nie jest! Zobacz nasz przepis na świeżą bułkę z pastą a’la tuńczyk. 

Czego potrzebujesz: 

–        Bułeczki z ziarnami

–        Pomidor

–        Ogórek zielony

–        Seler naciowy

–        Cebula

–        Ogórek kiszony

–        Gotowana ciecierzyca

–        Papryczka chilli

–        Musztarda

–        Jogurt

–        Sól, pieprz

–        Śniadaniowa Wege

Ciecierzycę odsącz i rozgnieć widelcem. Następnie seler, ogórek i cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj resztę składników i wymieszaj. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Następnie przekrój bułkę na dwie części, posmaruj Śniadaniową Wege i nałóż pastę. 

Wege bułka z pastą a’la tuńczyk

Gdzie kupisz
Śniadaniową