Śniadanie Wielkanocne – Żurek z jajkiem i kiełbasą

Czym jest Wielkanoc bez pysznego żurku z kiełbasą, jajkiem, kromką ulubionego chleba posmarowaną Śniadaniową Klasyczną! To must have Twojego wielkanocnego stołu! Smacznego!

Czego potrzebujesz?

–        Zakwas na żurek

–        Włoszczyzna

–        Czosnek

–        Szynka wędzona

–        Biała kiełbasa

–        Natka pietruszki

–        Śmietana 18%

–        Przyprawy: majeranek, sól, pieprz

–        Jajko

–        Chleb

–        Śniadaniowa Klasyczna

Ugotuj wywar z dodatkiem pokrojonych warzyw i wędzonej szynki. Dodaj surową białą kiełbasę i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 20 minut. Dodaj zakwas na żurek i gotuj przez ok. 10 min. Nieobrany czosnek podsmaż na małej patelni, a następnie rozgnieć i dodaj do zupy. Odstaw ją z ognia, a następnie dodaj śmietanę 18%. Podawaj z białą kiełbasą, natką pietruszki i ugotowanym na twardo jajkiem. Do smaku ukrój kromkę ulubionego chleba i posmaruj ją Śniadaniową Klasyczną. Pychota!