Sałatka z jajkiem, rzodkiewką w sosie koperkowym

Sałatka z jajkiem, rzodkiewką w sosie koperkowym

Wiosenna sałatka jest świetną propozycją na lekkie, ale i pożywne śniadanie. Dodatek pieczywa ze Śniadaniową zapewni dobrą dawkę witamin A, D i E oraz kwasów Omega 3.

Potrzebujesz:

  • 3 rzodkiewki
  • 1 jajko
  • kilka liści sałaty
  • pestki dyni i słonecznika
  • świeże pieczywo
  • margaryna Śniadaniowa
  • koperek
  • jogurt naturalny
  • czosnek
  • sól i pieprz

Jajka ugotuj, odstaw do ostygnięcia i pokrój w ćwiartki. Rzodkiewki pokrój w plasterki. W misce ułóż liście sałaty, rzodkiewkę  i jajka, posyp pestkami słonecznika i dyni. Przygotuj sos – jogurt naturalny zmieszaj z posiekanym koperkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami. Polej sałatkę. Podawaj ze świeżym pieczywem posmarowanym Śniadaniową.